polyvore.comSvi smo se već milijun puta (barem ženski dio populacije) našli u situaciji da ne znamo što ćemo obući, da ne možemo odlučiti što sa čime kombinirati ili da ne znamo idu li baš one cipele iz izloga s određenom haljinom u našem ormaru... Međutim, postoji vrlo jednostavno, ali vrlo zabavno (i zarazno, rekli bi neki) rješenje - polyvore.com! Riječ je o neprestano rastućoj bazi modnih predmeta - odjeće, cipela, modnih dodataka, parfema, make-upa i koječega još, a korisnici mogu kombinirati odjevne predmete koji su već ponuđeni ili mogu uploadati neke svoje. Predmetima se može mijenjati veličina, mjesto u setu, a uz dobru pozadinu, usklađenost i malo kreativnosti neki setovi izgledaju poput malih remek-djela. Slike modnih predmeta vode na stranice s kojih su preuzete, na njima stoje informacije o proizvodu, a mnoge je moguće odmah i kupiti, stoga je kreacije lako složiti i u stvarnome životu.
polyvore.comPolyvore je osnovao bivši zaposlenik Yahooa, Pasha Sandri, a koliko je njegova ideja bila originalna i prepoznata govori podatak da je broj modnih setova čak premašio milijun! Osim slaganja odjevnih kombinacija, polyvore nudi i niz drugih mogućnosti - komentiranje, ocjenjivanje, dijeljenje, postavljanje setova na druge internetske stranice, blogove, forume... Kao u svakoj drugoj društvenoj mreži, i korisnici polyvorea imaju mogućnost stvaranja virtualnih prijatelja, a ukoliko netko u svom setu koristi predmet predmet koji je netko drugi spremio, "vlasnik" predmeta dobiva statusne bodove. Također, česta su i natjecanja, a postoji polyvore blog, forum pa, naravno, i Facebook aplikacija.

polyvore.comStoga, dosta gužvanja oko ormara! Skratite si vrijeme i muke kombinirajući odjevne predmete na virtualan način... Odnosno, skratite si muke, jer ćete, kako iskusni kažu, na polyvoreu provesti mnogo, mnogo vremena...




MiB
14.10.2008. u 11:53 • 2 KomentaraPrint#